به گزارش «نماینده»، وبسایت "بیزینس اینسایدر" در گزارشی نوشت: عناصر داعش روزانه صدها پیام – از جمله فیلم، عکس، متن و صدا -- در کانالهای تلگرامی خود به اشتراک می گذارند. زمانی که یکی از کانالهای تلگرامی گروه تروریستی داعش روز چهارشنبه هفته گذشته مسدود شد، به جای آن کانالهای دیگری راه اندازی شد.
کانالهایی که تاکنون مسدود نشده اند، اطلاع رسانی در خصوص کانالهای دیگر گروه تروریستی داعش را آغاز کرده اند. با این روش، دنبال کنندگان (فالوورهای) کانال های مسدود شده به راحتی می توانند عضو کانالهای جدید این گروه تروریستی شوند.
به نوشته این گزارش، علت جذب عناصر داعش به تلگرام، امکان راه اندازی کانالهایی است که با استفاده از آنها می توانند تعداد زیادی کاربر را عضو کنند. کاربران کانالهای تلگرام می توانند با استفاده از یک نام کاربری به عضویت این کانالها در آیند. عناصر داعش با پیام رسان تلگرام می توانند هویت و شماره تلفن خود را از دیگران پنهان کنند.
تلگرام همچنین بخشی به نام "چت محرمانه" دارد که از پیام های ارسال شده محافظت می کند. در این گفتگوی محرمانه از نوعی رمز گذاری استفاده می شود که هیچ رد و نشانی از داده های داخل محیط چت در سرور تلگرام باقی نمی ماند و محتوای پیغام ها تنها روی همان دستگاه ها قابل دسترسی است.
در ادامه این گزارش آمده است: مقامات غربی و کارشناسان مبارزه با تروریسم به شدت از شیوه های ارتباطی رمز گذاری شده این گروه تروریستی برای گسترش تبلیغاتشان نگران هستند. "دیوید کندی، " مدیر عامل شرکت "تراستد سِک" در این خصوص گفت: تروریستهای داعش از ارتباطات رمز گذاری شده و استانداردهای پیچیده ای استفاده می کنند. عناصر این گروه تروریستی در به کارگیری شیوه های ارتباطات، بسیار زیرکانه عمل می کنند.
این گزارش می افزاید: "جان برنان، " رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در این خصوص اعلام کرد: عناصر گروه تروریستی داعش فعالیت های رمزگذاری شده و پنهان کردن آنها از مقامات امنیتی را به شیوه ای حرفه ای انجام می دهند. "آدام شیف، " نماینده دموکرات کالیفرنیا با اشاره به حملات تروریستی پاریس گفت: مسلم است گروه تروریستی داعش تلاش زیادی برای پنهان سازی حملات پاریس از مقامات امنیتی انجام داده است. تبادل پیام ها به صورت رمز گذاری شده میان تروریستهای داعش، تشخیص این حملات را برای مقامات دشوار کرد.
گفته می شود عناصر گروه تروریستی داعش از این ارتباطات رمز گذاری شده برای استخدام افراد، تبلیغات و ارسال پیامک به اعضای خود استفاده می کنند.
در گزارش ماه گذشته "مرکز مبارزه با تروریسم" در "وست پوینت، " یک کارشناس مسائل داعش نوشت: "استخدام کنندگان گروه تروریستی داعش، اغلب از برنامه های پیام رسان با قابلیت رمزگذاری بالا استقبال می کنند. "
واتس آپ، کیک، شور اسپات و تلگرام از جمله محبوب ترین برنامه های پیام رسان گروه تروریستی داعش محسوب می شوند. "جیمز کامی، " رئیس سازمان "اف بی آی" علاقه عناصر داعش به این برنامه های اطلاع رسان را "گرایش به تاریکی" خواند و گفت این اقدام نظارت بر ارتباطات این گروه را با مشکلاتی روبرو می کند.
پیام رسان تلگرام بوسیله دو برادر به نام های "پاول دورف" و "نیکلای دورف" به بازار آمد. کاربران تلگرام می توانند پیام ها، تصاویر، ویدئوها و اسناد رمزگذاری شده خود را به اشتراک بگذارند.
نظر شما